Roeicursus en Motorcursus 2023

Beste Roodbaarders,
We kijken er naar uit om jullie vandaag allemaal terug te zien na de vakantie. :)Aangezien de inschrijvingen voor de jaarlijkse Roeicursus Stilstaand deze keer weer zeer vroeg van start gaan, namelijk maandag 4 september, wouden we jullie hierover al even de nodige informatie geven.


De Roeicursus gaat door op 7 en 8 Oktober in Oostende. Deze cursus wordt georganiseerd voor alle leden vanaf het 2e jaar aspirant


Voor de 16+ers onder ons die deze cursus al hebben afgelegd is er sinds dit jaar een nieuwe cursus die de vorige Roeicursus Getijden vervangt. Namelijk de Motorcursus Getijden, deze focust zich meer op de werkingen van de motor en sluit nauw aan bij de Zeilen Getijden cursus. Deze zal doorgaan in Antwerpen van 27 tot 29 oktober. Alle informatie hiervoor staat in de brief in de bijlage. De inschrijvingen beginnen al op 4 september dus wees snel;)

Voor Roeien Stilstaand spreken we af om 6u30 aan de grote ingang van Brussel-Noord waar we de trein nemen naar Oostende. De cursus gaat door op de nautische basis van de zeescouts van Oostende, Vicognedijk 31 (aan de spuikom). Voor de terugkeer plannen we om weer met de trein te gaan, we spreken dan af op dezelfde plaats, de ingang van Brussel Noord.

Inschrijven doe je via deze link. Dit kan vanaf 4 september om 20u tot 16 september. Doe dit liefst zo snel mogelijk, als het limiet aan inschrijvingen bereikt wordt kom je op de wachtlijst terecht.

De roeicursus heeft een standaardtarief van €29, je kan ook kiezen om voor een verlaagd kansentarief, een ‘SOM-ticket’ te betalen (-50%). Je hebt ook de optie om een meerprijs van 20% te betalen waarmee je het kansentarief steunt en de ‘SOM-tickets mogelijk maakt.  Dit bedrag betaal je bij de inschrijving, zie bovenstaande link.

Als je nog geen roeicursus boekje hebt, stuur dit dan naar 140.bestellingen@gmail.com.  Dit kan tot 20 september, daarna is het te laat om de boekjes nog op tijd te kunnen krijgen.

Wat neem je mee?

 • Uniform (aan bij vertrek)
 • Reservekledij;
 • Regenkledij;
 • Eetgerief (bord of gamel, bestek en beker);
 • Matje en slaapzak;
 • Schoenen voor op de boot
 • Schrijfgerief & papier;
 • Het cursusboek “Roeien op stilstaand water”
 • identiteitskaart
 • ingevulde medische fiche
 • pyjama
 • toiletgerief

Meer informatie vind je via het bestand in de bijlage.
Als er nog vragen zijn helpen wij je graag:)

Scoutsgroeten,

De leiding