Algemeen

Roodbaard is een jonge, enthousiaste seascouts-eenheid, die deel uitmaakt van de actief-pluralistische scoutsfederatie FOS Open Scouting.

Zowat elke zondag tussen 13u45 en 17u komen we samen op onze basis aan het kanaal Brussel-Willebroek (naast de Brussels Royal Yachting Club). We gaan er roeien, zeilen of kanovaren, onderhouden onze basis en onze boten, of werken aan het behalen van één van de vele scoutsbadges. Met de kleinsten spelen we vaak in het nabijgelegen park van Neder-Over-Heembeek, en af en toe nemen we daar zelfs een duik in het zwembad.

Neem een kijkje in onze agenda om te zien wat er voor de komende weken allemaal op ons programma staat. Wil je een idee krijgen van voorbije activiteiten, kijk dan bij de foto’s op onze facebookpagina of op instagram @seascouts.roodbaard. En zegt het je wel wat, kom dan zeker ook eens langs op onze basis! Wij verwelkomen alle kinderen van 7 jaar en ouder. Nieuwkomers kunnen gedurende vier opeenvolgende weken gratis komen proberen. Daarna vragen we een inschrijvingsgeld van 60 euro voor het eerste kind, 55 euro voor het tweede, 50 euro voor het derde enzovoort. Voor wie dit bedrag een probleem vormt zoeken we samen naar een oplossing. We vinden het belangrijk dat iedereen scouts kan zijn !