Roeicursus Stilstaand 2021

Beste ouders en leden,
Op 9 en 10 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse roeicursus! De Roeicursus Stilstaand gaat weer door in Oostende voor alle Aspiranten (of juniors) vanaf 12 jaar en ouder. Er zal geen activiteit zijn voor aspiranten die niet mee gaan naar de cursus (wel voor de juniors).

We spreken af om 6u30 aan de grote ingang van Brussel-Noord waar we de trein nemen naar Oostende. De cursus gaat door op de nautische basis van de zeescouts van Oostende, Vicognedijk 31 (aan de spuikom). Voor de terugkeer plannen we om weer met de trein te gaan, we spreken dan af op dezelfde plaats.

Gelieve Alk te contacteren bij een probleem in het heengaan. Bij vragen over de terugkomst of tijdens de cursus zijn Warana, Ajaja, Asagi en Alk bereikbaar. Hun contactgegevens vind je op de leidingspagina van deze site.

Inschrijven?
Inschrijven kan via deze link: https://evenementen.fos.be/cursus_roeien_stilstaand_we2_deelnemers

Dit moet gebeuren voor 18 september om 20u00, wie te laat is komt op een wachtlijst terecht. Het kan zijn dat de cursus voor de 18de al vol zit en dan kom je ook op de wachtlijst. Wacht dus niet te lang met je in te schrijven!

Wat kost dat?
De roeicursus heeft een standaardtarief van €25, je kan ook kiezen om voor een verlaagd kansentarief, een ‘SOM-ticket’ te betalen (-50%). Je hebt ook de optie om een meerprijs van 20% te betalen waarmee je het kansentarief steunt en de ‘SOM-tickets mogelijk maakt.  Dit bedrag betaal je bij de inschrijving, zie bovenstaande link.

Wat neem je mee?

 • Lunchpakket voor zaterdagmiddag
 • Reservekledij;
 • Regenkledij (= regenjas + regenbroek)
 • Eetgerief (bord of gamel, bestek en beker);
 • Matje en slaapzak;
 • Schrijfgerief & papier;
 • Een klein beetje zakgeld [je krijgt voldoende te eten & te drinken];
 • De roeicursus;
 • identiteitskaart;
 • ingevulde medische fiche;
 • pyjama;
 • toiletgerief
 • Reddingsvest (krijg je zaterdagochtend van de leiding voor je op de trein stapt)

Als je nog geen roeicursus hebt, laat ons dan iets weten voor 20 september zodat wij deze kunnen bestellen. We zullen deze boekjes de week voor de roeicursus uitdelen. Er worden enkel cursusboeken voorzien voor de mensen die er daadwerkelijk één vragen!

Wat houdt de cursus in?

 •  Er is het “roeibrevet”, dit is speciaal voor beginners. Hier leer je roeien, leer je roeibevelen begrijpen, leer je hoe een roeiboot in elkaar zit en word je een expert in eenvoudige knopen.
 • Er is ook het “commandobrevet”. Dit is voor gevorderden en volgt het beginnersbrevet : je leert het bevel voeren over een roeiboot, je krijgt wat meer theorie en leert lijnwerpen en alle courant gebruikte knopen maken.

Zaterdag is de oefen-dag. Daar word je begeleid door instructeurs. Beginners krijgen een permanente evaluatie doorheen het weekend. Commando-cursisten hebben zondag een praktijk examen over het varen. Beide groepen leggen dat weekend ook een theorie-examen af.