Zomerkamp Aspiranten 2019

Over minder dan twee maanden is het eindelijk zover en bij deze worden de inschrijvingen voor het Aspi-zomerkamp officieel geopend! 😀
Wie mee wilt stuurt een berichtje naar de aspileiding (aspirantenleiding.140@gmail.com) en stort €165 op volgend rekeningnummer: BE47 7350 1631 4980 met als mededeling ‘Naam deelnemer + zomerkamp aspiranten 2019’ (Mochten er problemen zijn met deze prijs kan er altijd contact opgenomen worden met de leiding om dit te bespreken). Het is echt heel belangrijk (omwille van logistieke redenen) dat we op tijd een idee hebben van het aantal deelnemers, daarom zouden we graag tegen ten laatste 7 juni willen weten wie meekomt en wie niet.

Op zaterdag 13 juli zullen wij vertrekken aan de basis omstreeks 8u30, daar komen we zaterdag 27 juli normaal gezien ook terug aan. Indien we vertraging oplopen in onze planning en niet op tijd op de basis geraken zullen de ouders verwittigd worden en zal er op een andere plaats afgesproken worden, dit geldt ook voor het aankomstuur.
Wij gaan dit jaar met onze vletten naar het Grevelingenmeer (Nederland)😊, hiervoor hebben we ouderlijke toestemming nodig.

Wat moet er meegenomen worden?
De boten zijn niet zo groot, dus hou je bagage a.u.b. zo compact mogelijk. Om deze reden vragen we ook om GEEN trekrugzakken mee te nemen, deze zijn bij het stapelen op een boot helemaal niet praktisch. We vragen daarom om je spullen in een waterdichte zak, met 60 l zou je zeker moeten toekomen, op te bergen (zie foto hieronder als voorbeeld). Je kan er in de Decathlon vinden die van heel goede kwaliteit zijn maar ze zijn wel wat duur. Je kan ze goedkoper vinden op het internet (let wel een beetje op…). Een waterdichte zak hebben binnen de zeescouts is zeer handig. Neem zeker contact op met ons als het niet duidelijk is wat we bedoelen of er advies nodig is over welke wel goed zijn en welke niet.

 • Lunch (voor de middag)
 • Correct uniform (laat ons iets weten als je iets ontbreekt)
 • Slaapgerief: slaapzak en matje
 • Zaklamp (liefst koplamp)
 • Eetgerief: gamel, bestek, beker en afdrooghanddoek
 • Grote drinkbus (+/- 1 liter)
 • Zakmes
 • Zeil/regenkledij: regenjas én regenbroek (= beiden verplicht: zorg ervoor dat je zeker bent dat deze waterdicht zijn, je gaat echt blij zijn als na een regenbui niet al je kleren nat zijn)
 • Reddingsvest, als je dit hebt. Er zijn er genoeg op de basis voor iedereen maar als je thuis een volautomatisch reddingsvest hebt liggen is dit wel comfortabeler (vergeet dan ook geen extra gasflesje mee te nemen).
 • Max 5 T-shirts (waarvan je er 1 aanhebt)
 • 2 lange en 2 korte broeken
 • 2 warme truien met kap
 • Stapschoenen
 • Gewoon paar schoenen (op de boot worden er geen stapschoenen gedragen)
 • Sandalen of waterschoenen
 • Ondergoed en sokken voor 2 weken kamp
 • Zwemgerief
 • Handdoek(ken): liefst die sneldrogende en compacte handdoeken
 • Toiletgerief: ecologische zeep (ecover, sanex, colruyt … geef je geld niet aan een dure van de apotheker), tandpasta, tandenborstel en haarborstel.
 • Zonnecrème en hoofddeksel
 • Dagrugzakje
 • Een beetje zakgeld mag, maar is zeker niet noodzakelijk. Wij zullen ervoor zorgen dat er genoeg te eten is :p (Als je toch iets wilt meenemen: niet te veel!! Je kan dit enkel verliezen en er zal amper tijd zijn om het uit te geven.)
 • GEEN smartphones, we gaan op kamp om samen te zijn, niet om op internet te zitten of met de vriendjes van school te chatten. Andere gsm’s (lees: baksteenmodel) mogen wel mee omdat dat handig kan zijn bij staptochten enzo
 • (wegwerpcamera) = totaal vrijblijvend, eerder een tip voor degenen die toch foto’s willen maken op kamp wanneer ze hun gsm niet hebben 😉

OOK ZEER BELANGRIJK

 • Identiteitskaart of kids-ID
 • Medische fiche en klevers van de mutualiteit (het is belangrijk dat deze worden ingevuld, wij mogen geen gegevens van andere kampen bijhouden).
 • Ouderlijke toestemming
 • Europese ziekteverzekeringskaart

Zo, dit was het dan 😊 Wij hebben er alvast heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

Scoutsgroetjes van de Aspileiding

PS: Zorg er voor dat je zak herkenbaar is (door er een sleutelhanger of iets anders aan te hangen), de meeste mensen hebben dezelfde zak en op die manier weet je makkelijk welke van jou is 🙂