Werkingsjaar 2014-2015

Beste Roodbaarders, sympathisanten en toevallige voorbijgangers, Nu de zomerkampen erop zitten, beginnen achter de schermen alweer de voorbereidingen voor een nieuw werkingsjaar. Eerst het praktische: vanaf zondag 7 september 2014, staan wij weer (bijna) elke zondag, van 13u45 tot 17u, op de kade aan de Heembeekkaai (of voor de GPS’ers: Vilvoordsesteenweg 1, en dan rechts afslaan voor het benzinestation). Nieuwe leden kunnen vanaf die dag de sfeer komen opsnuiven, en zijn gedurende 3 zondagen gratis verzekerd. Daarna bedraagt het inschrijvingsgeld 55 euro, te storten op ons rekeningnummer BE47 7350 1631 4980. Verder zullen er op elke zondag van september extra roeitrainingen zijn van 12u00 tot 14u00! Boterhammen mee dus! En dan het filosofische: waarom kiezen voor Roodbaard? Omdat scouting, in ieder geval bij ons, niet voor sissies is. Elk jaar opnieuw zoeken wij bewust onze grenzen op: we gaan het avontuur aan. We trekken per boot het halve land door, of naar het buitenland. We koken onze eigen pot, op open houtvuur. We sprokkelen en zagen onze eigen houtvoorraad. We trotseren weer en wind, sneeuw en storm, verzengende hitte en regen met bakken. We gan bewust op zoek naar nieuwe uitdagingen. En we doen dat alles samen, in een groep van zeer uiteenlopende en zeer eigenzinnige persoontjes. Want bij Roodbaard, meer dan waar ook, is iederéén scout. Van 7 tot 99, van muurbloempje tot spring in ‘t veld, van geboren en getogen Brusselaar tot getransplanteerde Oostenrijker. Met of zonder veel ervaring, en met of zonder handicap. Wij zijn Roodbaard. Wij zijn zelfstandige, zelfdenkende en zelfredzame mensen die zich zeer moeilijk in een hokje laten stoppen, en die zich door niets of niemand anders laten dicteren wat wel of niet kan. Kom erbij! – Butskop