Alternatieve zeilcursus 2021 (Brussel)

Dag ouders en leden

Aangezien de zeilcursus jammer genoeg niet kan doorgaan dit jaar zijn we met Roodbaard van plan om voor alle Aspiranten en Juniors uitzonderlijk zelf een alternatieve cursus organiseren op de basis. We weten nog niet of dat we iets kunnen organiseren dat gelijkwaardig is aan de ‘gewone’ zeilcursus (waar op het einde van de week brevetten uitgedeeld worden), maar het wordt sowieso een leerrijke ervaring. 

Voor iedereen hebben we een 3 daagse opleiding voorzien in bubbels van 10 personen (9/04-11/04). 

De zeilcursus zal voor gevorderden 4 dagen duren wanneer we toestemming krijgen van FOS voor een officiële opleiding. Volgende week zaterdag sturen we meer nieuws.

Helaas is het niet mogelijk om te overnachten op onze scoutsbasis. Dit betekent dat de deelnemers telkens thuis zullen overnachten en ook steeds hun eigen lunchpakket en 2 keer een tussendoortje moeten voorzien. Onze dagen zullen starten om 8u30 en eindigen om 18u

Dit is het scenario als we een door FOS ondersteunde cursus kunnen houden met diploma’s.

Net als gewoonlijk kan er gekozen worden om de beginners of de gevorderdencursus te volgen:

  • De beginnerscursus zal plaatsvinden van vrijdag 9 april tot zondag 11 april. Beginners leren de basis van het zeilen: zeilbevelen begrijpen, een zeilboot leren kennen en veelgebruikte knopen leren leggen.
  • De gevorderdencursus zal plaatsvinden van donderdag 8 april tot zondag 11 april. Gevorderden leren om het bevel te voeren over een zeilboot op stilstaand water. Ze ontwikkelen inzicht en leren zowel lijnwerpen als perfecte knopen leggen. 

Moest de door FOS ondersteunde cursus met badges niet doorgaan, is het dus voor iedereen (beginners en gevorderden) van 9 tot zondag 11 april. 

Wie interesse heeft kan zich inschrijven door te antwoorden op deze mail. Om ons te kunnen organiseren voor het verder plannen van de aangekondigde zeilcursus op onze basis fixen we volgende datum als deadline voor de inschrijvingen: Zondag 28 maart. Laat in die mail ook zeker weten of uw je kind inschrijft voor de beginnen of gevorderde cursus en of je al een handboek ‘Zeilen en Roeien op Stilstaand Water’ hebt.

Indien je nog geen handboek hebt kan je het bestellen via de FOS Shop. Als uw kind al op roeicursus stilstaand is gegaan, is het hoogstwaarschijnlijk dat hij/zij al het nodige cursusboek heeft. Als u dit nog niet (besteld) hebt, en dankzij onze fantastisch leiding die in Gent op kot zit, hebben we het mogelijk gemaakt dat wij voor u het cursusboek ophalen in de FOS-shop, om de verzendingskosten te besparen. Vermeld hiervoor in commentaar van de bestelling dat U plaatst, dat de cursus door “Guppy van Roodbaard” zal worden opgehaald (de bestelling moet hiervoor klaar liggen ten laatste op woensdag 7 april, bestel dus genoeg op voorhand). Als u uw cursusboek reeds hebt besteld, en het ter plekke ging ophalen, kunt u ons de reservatienummer/code/mail ook doorgeven.
Zoals altijd, moest de aankoop van dit boekje moeilijk liggen, stuurt u ons een mailtje en zoeken we samen naar een oplossing.

Spreek ons gerust aan na de activiteit met vragen.

Met vriendelijke scoutsgroeten

De Leiding