Tijdelijke update: zomerkampen 2020

Beste ouders en leden

Via dit bericht willen wij jullie een update geven van wat we al kunnen zeggen over de kampen van deze zomer. Dit zal nog geen concrete informatie zijn. We moeten wachten op de beslissing over de jeugdkampen van de veiligheidsraad eind mei. Hieronder geven we zowel voor het zomerkamp van de Welpen als voor het zomerkamp van de Aspiranten en Juniors weer wat er (momenteel) zal gebeuren als deze toch mogen plaatsvinden.

Bij de Welpen zou alles moeten doorgaan zoals gepland. De huidige data (25 juli tot 2 augustus) en locatie (ergens in Belgiƫ) blijven behouden.

Voor het kamp van de Aspiranten en Juniors is het iets ingewikkelder. Het oorspronkelijke plan was om in Frankrijk de Loire met de kano’s af te varen. Wij kunnen nu al zeggen dat wij dit jaar sowieso niet naar Frankrijk gaan. Verder hebben we verschillende scenario’s in ons hoofd voor een alternatief kamp in BelgiĆ«. Welke van deze scenario’s het zal worden hangt af van de regels die we opgelegd krijgen als het kamp mag plaatsvinden. Het kamp zou normaalgezien doorgegaan zijn van zondag 5 juli tot zondag 19 juli. Door de nieuwe situatie is het mogelijk dat we uitzonderlijk de data van het kamp zullen moeten verschuiven. Het is normaal gesproken niet onze gewoonte om dit te veranderen, maar de huidige omstandigheden geven ons weinig andere mogelijkheden. We hebben wel twee opties voor de (nieuwe) data:

  • Optie 1: We behouden de originele data van het kamp, maar het kan zijn dat het kamp wordt ingekort waardoor het later zal starten dan voorzien.
  • Optie 2: Het kamp zal doorgaan van 17 juli tot 26 juli.

We hopen dat jullie begrijpen dat we pas concrete informatie kunnen geven als er beslissingen over de jeugdkampen zijn gemaakt. Wij brengen jullie op de hoogte van het definitieve scenario zodra wijzelf meer duidelijkheid hebben.

Tot dan wensen wij jullie veel moed in deze uitzonderlijke tijden.

Scoutsgroeten

De leiding