Werken aan onze lokalen

Opnieuw gestart!
De werken aan de lokalen zijn opnieuw gestart. Na een administratieve procedure kunnen we weer voort. De werfcabines die momenteel bovenop de zeecontainers staan, worden gelijkgronds geplaatst en zullen dienen als welpenlokalen. Op de zeecontainers komt een waterdichte en isolerende dakbedekking. De werfcabines van de welpen worden met elkaar
verbonden zodat ze één groot lokaal vormen. Om meer licht te hebben, worden her en der grotere ramen geplaatst. Het terrein wordt gestabiliseerd en geëgaliseerd, zodat het maximaal bruikbaar is. Met de noodzakelijke onderhoudswerken moet dat zorgen dat het geheel presentabel is tegen de Havenfeesten van mei 2020.

Hulp
We hebben de hulp van de ouders nodig om dit allemaal te realiseren. Alle helpende handen zijn welkom, technische kennis is niet nodig. Hugo (a.k.a Wever) heeft een gedetailleerde planning gemaakt. Vanaf nu zal hij zo goed als elk weekend op het terrein aanwezig zijn om te werken. Kom mee helpen wanneer je kan! Vul deze doodle in (aangevuld met data tot eind december), zodat we het overzicht bewaren.

Groot werkweekend 26/27 oktober
Op 26/27 oktober houden we een groot werkweekend. Dan laten we camions met stabilisé komen om de ondergrond voor het welpenlokaal te leggen. Zaterdag 26 hebben we minstens 3 ouders nodig om de stabilisé met kruiwagen uit te voeren en aan te trillen. Op zondag 27 oktober werken we alles af en voeren we dringende onderhoudswerken uit.
Laat ons weten welke dag je kan komen via deze doodle (opgelet, andere link dan de algemene doodle!). Halve dagen kunnen ook. Op zaterdag hebben we meerdere kruiwagens nodig, dus als je er één hebt, breng hem mee. We maken er een nuttig én plezant weekend van; middageten en iets warms om te drinken tussendoor worden voorzien door de leiding. 🙂

Verdere planning
De welpenlokalen moeten een waterdichte dakbedekking krijgen. De binnenwanden en vloeren van het lokaal dienen vernieuwd. Het terrein moet geëgaliseerd en afgewerkt worden zodat kinderen veilig kunnen spelen. Zou je graag een overzicht krijgen van de plannen en de indeling van de lokalen? In het leidinglokaal hangt een plattegrond die veel duidelijk maakt, vraag er naar!
Verdere vragen of suggesties? Stuur een mailtje of stel ze aan de leiding na de activiteit. De Facebookers onder ons zijn ook steeds welkom in de groep ‘Werkploeg Roodbaard’.

Laat we er samen in vliegen en een leuke omgeving creëren voor onze kinderen!