Zomerkamp juniors

Het is weer zo ver, de juniors vertrekken binnenkort op zomerkamp.

Dit jaar gaan we terug zeilen met de grote boten in Zeeland!

Het kamp gaat door van 6/7 tot 20/7 en we vertrekken vanuit Zeeland in Brouwershaven. We vertrekken dus niet vanuit Brussel, de leiding zal al in Brouwershaven zijn aangezien wij de boot de week ervoor al de boot van België naar Nederland varen.

Wij spreken dus af om 10:30 in Brouwershaven. Wij willen dezelfde dag nog gaan varen dus wees zeker op tijd! Probeer te carpoolen, denken aan het klimaat en zo.

Onze aankomst is voorzien op 20/7 in de avond in Oostende. Het exacte uur wordt nog meegedeeld.

De kostprijs voor dit kamp bedraagt 200 euro. Hierin zit de huur van de boot, eten voor 14 dagen, liggelden in de havens, diesel voor de motor…
Wij weten dat dit een hoog bedrag is, echter voor minder kunnen wij dit kamp niet organiseren. Mocht dit bedrag een probleem opleveren, neem dan contact op met de leiding zodat wij hier een mouw aan kunnen passen.

Wat neem je mee:

 • CORRECT uniform
 • kleren voor 14 dagen (NIET overdrijven, we zitten op een boot, plaats is beperkt!)
 • Mes
 • drinkbus
 • GEEN gamel, er zijn borden en bestek voorzien op de boot.
 • slaapzak
 • GEEN matje, dit neemt alleen plaats in en er zijn ligplaatsen op de boot.
 • schoenen: stapschoenen, gesloten gewone schoenen en sandalen/bootschoenen/flipflops.
 • wasgerief
 • VEEL muntstukken, in de havens zijn er douches maar die zijn vaak betalend, zorg dus dat je muntstukken van 50 cent, 1 euro en 2 euro meehebt voor de douches.
 • 2 Handdoeken
 • reddingsvest, als je dit zelf al hebt prima, je hoeft dit niet perse te kopen, er zijn er beschikbaar op de boot. mocht je toch een willen kopen dan adviseren wij de vest van Decathlon te kopen, die is zeer goed qua prijs/kwaliteit. Vergeet zeker geen reserve zoutpastille en co2fles te kopen voor het geval je vest afgaat. Controleer voor het kamp nog je patronen of ze niet over tijd zijn! Deze moeten wettelijk in orde zijn!
 • waterdichte kledij! dit is echt noodzakelijk, we zitten op het water soms voor uren aan stuk, als je dan nat bent heb je het binnen tien minuten ijskoud! In decathlon heb je heel goede zeilbroeken en zeiljassen. Een zeilbroek is echt een must! Een zeiljas kan ook vervangen worden door een pull en een goede regenjas.
 • zonnebril, petje, zonnecreme, labello
 • zwemkleren
 • Medische fiche MET klevers van de mutaliteit.
 • Zeer belangrijk: wij gaan naar het buitenland, dit betekend dat wij ouderlijke toestemming nodig hebben om jullie mee te nemen naar Nederland. Vraag dit dus aan in het gemeentehuis en breng dit zeker mee op kamp.
 • Identiteitskaart en sis kaart als je dat nog hebt.
 • jullie krijgen eten van ons, dus geld is niet nodig 😉
 • GSM mag mee, maar het is niet de bedoeling om twee weken asociaal te zijn.

Steek dit alles in een compacte zak waar je makkelijk iets uit kan halen.
vergeet niet dat wij veertien dagen op een boot zitten en dat plaats beperkt is. wees alsjeblieft wat sociaal en neem niet onnodig veel dingen mee die extra plaats innemen, het is niet fijn om twee weken in een rotzooi te wonen.

Bij vragen mag je altijd contact opnemen met de leiding. Wij kijken er alvast superhard naar uit!

Groetjes de leiding 🙂