Winterwandeling aspi-juniors (inschijven voor 22/01)

Hallo scouts, ouders en vrienden,

Weekend in de Ardennen, voor aspi’s en juniors

vertrek vrijdag 25 januari 19:00 aan de basis

terug zaterdag 26 januari vroege avond, Noordstation.

Bij terugreis verwittigen we het thuisfront wanneer we op de trein terug stappen.

Organisatie: gemengd 4 koppig team leiding en oud-leiding.

Verantwoordelijke: Van Schandevijl Hugo

mail to: voortvarende@gmail.com

tel: 049/48.03.135

Inschrijven is noodzakelijk, voor dinsdag 22 januari

inschrijving ALLEEN per mail op bovenstaand mailadres.

Kost: 15€ per persoon.

We gaan per trein richting COO, vandaar beginnen we te stappen met rugzak (dus hou het licht a.u.b!) naar de plaatselijke scouts om te overnachten. De dag daarna maken we een zeer mooie tocht, waarvan de afstand zal afhangen van (weers-) omstandigheden.


Na een tocht zoals deze weten dat we onszelf zijn tegengekomen, dat we grenzen hebben verlegd, dat we deden wat we vooraf niet zeker wisten dat we ’t konden.

Een pack-list volgt later, maar alvast één zeer belangrijk punt: we stappen in mogelijk diepe sneeuw, ook op niet vrijgemaakte, onverharde wegen. Als je geen goed ingestapte stap-bottines hebt is het NU de moment om er te kopen. ‘t Is solden, en je kan ze nog een week inlopen. Ik meen het: draag ze een week naar school! Straf aub niet de ganse groep door met splinternieuwe schoenen in het Noord te staan, of nog erger, met een paar sportschoenen/sneakers.

December-januari-februari is altijd een moeilijke periode voor Roodbaard: eerst examens middelbare school voor de scouts, dan examens in januari voor de leiding, dan carnaval-verlof en oesterfeest in februari. Op drie maand tijd komen we slechts een paar keer samen…

Het is daarom een beetje traditie dat, als het weer het toelaat, de oud-leiding inspringt om tijdens een weekend in deze periode een wintertocht te organiseren.

Dit jaar hebben we “chance”: het weer is iedeaal voor een winterwandeling!

‘t Is de moment met andere woorden.

Tot dan en daar?

Hugo

aka Voort Varende Wever