Roeicursus Stilstaand 2018

Op 6 en 7 oktober kunnen aspiranten (vanaf 12) en juniors meekomen naar de Roeicursus Stilstaand in Oostende. Er is geen activiteit voor de aspiranten die niet meegaan op cursus. Afspraak is om 6u20 aan het station van Brussel-Noord (aan de Quick) waar we dan gezamenlijk met de trein naar Oostende gaan. We verzamelen op 7 oktober terug op dezelfde plek om 19u04 (als we later zijn zullen we een berichtje sturen).
Inschrijven moet je ten laatste op 23 september doen (en niet ten laatste op de 18e zoals eerder vermeld, je hebt dus nog tijd om je in te schrijven!), wie dat later doet komt op een wachtlijst terecht.
Alle vragen over hoe, wat en waar worden hier onderstaand nog eens beantwoord.
Moesten er toch nog vragen zijn (of je ziet dit bericht te laat) aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met de leiding van je tak (contactgegevens zijn te vinden onder “leiding”).

– Voor wie is de Roeicursus?
▪ Er is het “roeibrevet”, dit is speciaal voor beginners. Hier leer je roeien, leer je roeibevelen begrijpen, leer je hoe een roeiboot in elkaar zit en word je een expert in eenvoudige knopen.
▪ Er is ook het “commandobrevet”. Dit is voor gevorderden en volgt het beginnersbrevet : je leert het bevel voeren over een roeiboot, je krijgt wat meer theorie en leert lijnwerpen en alle courant gebruikte knopen maken.
 
– Wanneer?
Afspraak is om 6u20 aan het Noordstation, zoals gewoonlijk aan de Quick. De trein vertrekt om 6u52, wie te laat is kan niet mee. Terugkomst is om 19u04, opnieuw aan de Quick aan het Noordstation. Als er vertraging is sturen we een berichtje. 
 
– Hoe inschrijven?
Inschrijven doe je door te surfen naar www.fos.be/vloot en het formulier in te vullen op het tabblad RC Stilstaand.
Let op! Inschrijven gebeurd op die website.
Inschrijven op de website kan t.e.m. 18 september! (We weten dat dit nipt is, nog meer redenen om het zo snel mogelijk te doen! Als je later bent kom je op een wachtlijst.)
 
– Wat kost dat?
De volledige cursus kost €25,00. Als je het boek* van de cursus wilt meld je dat in de inschrijving. De prijs daarvan is €10, je stort dus €35,00 op de Roodbaardrekening die op de site vermeld staat. 
–> Wat mee te nemen?
▪ Een lunchpakket voor de zaterdagmiddag
▪ Reservekledij
▪ Regenkledij
▪ Eetgerief (bord of gamel, bestek en beker)
▪ Matje en slaapzak
▪ Schrijfgerief & papier
▪ Een klein beetje zakgeld [er is voldoende te eten & te drinken]
▪ Het boek van de roeicursus*
▪ Een glimlach ?
▪Een reddingsvest(geen zwemvest!). Als u dit niet heeft stuurt u een mailtje naar de leiding. 

*De roeicursus kan je bij je inschrijving bestellen voor €10 als je er nog geen hebt. Die worden dan verdeeld zaterdagochtend. Er worden enkel cursusboeken voorzien voor de mensen die er daadwerkelijk één vragen!
De cursussen van dit jaar verschillen lichtjes met vorig jaar, maar volgens ons is dat gewoon ter plekke te bekijken, en is het niet de moeite waard om een nieuwe te kopen. 
 
– Wat houdt de cursus in?
Zaterdag is de oefen-dag. Daar word je begeleid door instructeurs. Beginners krijgen een permanente evaluatie doorheen het weekend. Commando-cursisten hebben zaterdagavond een theorie-examen waar ze ondervraagd worden op de inhoud van de cursusboek. Zondag hebben ze een praktijk examen over het varen. 
 
– Ook interessant
Dit jaar is er ook een proefexamen opgesteld om te laten zien hoe het theorie examen eruit ziet, zodat je niet vol verassingen staat.

Proefexamen voor beginners: https://my.questbase.com/take.aspx?pin=8849-6902-0915 
Proefexamen voor commando: http://my.questbase.com/take.aspx?pin=7756-4930-0939